БЪДЕТЕ УСПЕШНИ!

 
БЪДЕТЕ УСПЕШНИ!

 
Рейтинг: 3.00
(53)
Глог
Видео
Форум
Публикации
Полезни връзки
Календар

БЛОГ АРХИВ
«« май 2021 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


За контакти

Глог
Какво е нужно за да си успешен?
Увереност. Тя се основава на две неща: реално познаване и оценка на собствените способности и позитивно мислене. Надценяването или подценяването на своите способности води до несполуки. Макар много да смятат, че надценяването е по-лошия вариант, животът показва, че много по-големи пречки създава подценяването. Когато подценяваш способностите си, ти наистина не можеш да ги изявиш такива, каквито са. Губиш своята увереност, липсва вдъхновение и мотивация да следваш поставените цели. А и те, поставените цели, са малки, ограничени и дори когато ги постигнеш, не ти носят удовлетворение и чувство за успешност. С всичко това е свързано и позитивното мислене, което много често липсва на нас, българите. Едно от нещата, което особено силно пречи на позитивното мислене е суеверието. Вярвайки, че очаквайки добър резултат, ти ще получиш лош, предварително те обрича на неуспех. Не смееш да се похвалиш с успехите "за да не чуе дяволът". Пребори се със суеверията! Мисли позитивно и вярвай в успеха, защото тогава можеш да изявиш пълно своите възможности и да постигнеш повече, отколкото мислиш, че можеш да постигнеш.
Способности. Не гледай на способностите си като на "дар божий". Бог може и да ти е дал, но ако ти не ги развиваш непрекъснато, не очаквай те да са големи. Развитието на способностите идва от новите знания, практическата дейност и доброто им обвързване. Не разчитай само на рутината, дошла от дългата практика. Без нови знания, реалните ти способности постоянно ще намаляват, ти ще изоставаш от другите. Никога не мисли, че знаеш достатъчно за това, което вършиш.
Адаптивност. Животът е сложен и постоянно променящ се. Обстоятелствата, в които живееш и работиш, постоянно се променят и е необходимо твоите действия винаги да са адекватни на новите обстоятелства.  Това означава да можеш да се приспособяваш към тях, да адаптираш своите способности и умения към променените обстоятелства. Развивай своите умения да оценяваш обективно реалността, а това означава да развиваш своето системно мислене.
Жизнен баланс. Постоянно успешни са хората, постигнали баланс в своя живот, баланс между работата и личния живот, баланс между интелектуалното и физическото в живота, постигане на добро физическо здраве и душевен комфорт. При постигане на такъв баланс те радва всяко нещо от твоя живот, носи ти удовлетворение и умножава твоята мотивация за нови успехи във всяка една област.
"Хайде бе, това са невъзможни неща". Ако тази мисъл ти се завърти в главата и ти не успееш да я отречеш, не разчитй на успехи. Аз съм уверен, че ти можеш да бъдеш успешен, всеки може - просто повярвай в това за да стартираш към успеха.
Успешни и при криза
Можем ли да сме успешни при криза? Можем, ако знаем повече за това, как да го реализираме. Най-добра ...
08 Август 09, 13:38   Коментари (0)

Вземи в gLOG
Първи глог
Товa е моето начало в Глог. Добре дошли нa всички, които се стремят да бъдат успешни. Желание за тов ...
29 Септември 07, 15:22   Коментари (2)


0.1366